Landzoogdieren:
Indri's

Bron foto larvensifaka: www.ushuaia.com

De familie van de indri's, die tot de halfapen behoort, bestaat uit vier soorten: de sifaka, wolmaki, indri en het vingerdier. Alle vier de soorten leven uitsluitend in de wouden van Madagaskar.

De Indri

De indri is de grootste soort met een lichaamslengte van 70 cm. Hij heeft maar een heel korte staart dit onderscheidt hem van de anderen. De indri heeft evenals de sifaka een zeer luide stem. Ze brengen een huilend en klaaglijk geluid voort. Hij leeft zowel op de grond als in bomen. Overdag is hij onderweg om bladeren, vruchten en loten te eten.

De paring vindt in het begin van het jaar plaats. Na een draagtijd van ongeveer 5 weken baart het vrouwtje slechts 1 jong.

Het vingerdier

Het vingerdier is een heel apart nachtdier. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit dier zeer lange vingers. De sterk verlengde middelvinger speelt een belangrijk rol bij de zoektocht naar voedsel. Het dier klopt eerst op een boomstam om de insecten op te sporen die in de boom zitten.

Het dier haalt ze dan met zijn lange vinger, die voorzien is van een spitse klauw, uit de boom. Verder eet hij ook vruchten.

Indri`s behoren tot de halfapen.

 

 
Apen  
Beren  
Beverrat
Bever
Bizon
Capybara
Cheeta
Das
Eekhoorns  
Egel
Everzwijn
Ezel
Gems
Giraffe
Gnoe
Herten  
Hyena
Jaguar
Jakhals
Kameel
Kangoeroes  
Kleine panda
Koala
Korenwolf
Leeuw
Lynx
Manenschaap
Marters  
Miereneter
Moeflon
Muskusos
Neushoorns  
Nijlpaard
Olifanten  
Opossum
Reuzenpanda
Schotse hooglander
Sneeuwluipaard
Spitsmuis
Steenbok
Stokstaartje
Tijgers
Veelvraat
Visotter
Vos
Wasbeer
Wasbeerhond
Wilde kat
Wisent
Wolf
Wombat
Wrattenzwijn
 

Contact
Disclaimer
Copyright

Steun het protest tegen natuurwet Bleker