Vogels:
Appelvink

Bron foto: www.natuurbeleving.be

De appelvink is een schuwe vogel. Alleen `s winters waagt hij zich in bewoond gebied om pinda`s en zonnebloempitten te eten. Groepen kunnen in deze tijd van het jaar ook lange tijd op de bosbodem doorbrengen om gevallen zaden te eten. De appelvink leeft vooral `s winters in groepen en broed in elkaars buurt, maar wel gescheiden.

De appelvink geeft de voorkeur aan gevarieerd loof- en gemengd bos. Het liefst leeft hij in een oud loofbos met grote eiken, haagbeuken, beuken, essen en iepen. Hij nestelt meestal hoog in loofbomen tegen de stam op een vrij onbeschutte plaats.


Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Stel je vraag gerust op het het forum!

Wetenschappelijke naam:
Coccothraustes coccothraustes
Voedsel:
Zaden, knoppen en insecten.
Lengte:
16 - 18 cm.
Gewicht:
48 - 62 gram
Leeftijd:
Status:
Algemeen

Advertentie