Vogels:
Kookaburra

Fotograaf: Lennart Scherp

De kookaburra is de grootste van de ijsvogel familie, hij is vooral bekent om zijn harde, lachende roep (vandaar ook zijn tweede naam: lachvogel). De meeste ijsvogels schieten omlaag het water in om visjes te vangen, maar de kookaburra schiet omlaag naar de bosbodem en vangt kleine dieren. Ze leven in familie verband, de jongen blijven enkele jaren bij de ouders en helpen en helpen nieuwe kroost groot te brengen.


Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Stel je vraag gerust op het het forum!

Wetenschappelijke naam:
Dacelo novaeguineae
Verspreidingsgebied:
Oost-AustraliŰ; Ge´ntroduceerd in Zuidwest-AustraliŰ, TasmaniŰ en Nieuw-Zeeland
Voedsel:
reptielen, insecten, slakken, kleine vogels, kikkers
Lengte:
39 - 42 cm.
Gewicht:
310 - 480 gram
Status:
Algemeen

Advertentie