Vogels:
Quetzal

Bron Foto:

Ondanks zijn felle kleuren is de quetzal in het dichte bladerdak van het regenwoud moeilijk zichtbaar. Hij leeft op 1200 tot 3000 meter hoogte in de nevelwouden van Midden-Amerika. De lange fel groene staartveren van het mannetje kunnen ruim 1 meter lang worden. Deze staart gebruikt hij om tegenover vrouwtjes in de paartijd te pronken. De quetzal is tegenwoordig erg zeldzaam door het verdwijnen van het nevelwoudhabitat en door de vangst voor de vogel handel.

Het broedseizoen van de quetzal loopt van begin maart tot juni. Het vrouwtje legt 2 tot 4 lichtblauwe eieren in een boomholte, vaak een oud spechtennest. De ouders broeden ombeurten en als de jongen na circa 18 dagen uit het ei komen worden deze ook door beide ouders opgevoed. De jongen hebben eerst nog een dof verenkleed en eten voornamelijk kleinere insecten. Na iets meer dan een maand vliegen ze uit, maar blijven dan nog wel enige tijd bij hun ouders.


Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Stel je vraag gerust op het het forum!

Wetenschappelijke naam:
Pharomachrus mocinno
Verspreidingsgebied:
Midden-Amerika
Voedsel:
Vruchten (voornamelijk wilde avacado's), insecten en andere kleine dieren.
Lengte:
30 - 40 cm, staart tot 1 m.
Gewicht:
200 - 225 gram
Status:
Kwetsbaar

Advertentie