Vogels:
Steenarend

De steenarend, ook wel adelaar genaamd, is een van de grootste en sterkste roofvogels. Zijn vleugelspanwijdte kan oplopen tot 2,3 meter. Hierdoor kan hij moeiteloos rond zweven. Ze jagen op allerlei dieren. Een volwassen vogel kan een prooi van 4,5 kilo van de grond tillen.

Ze nestelen in bomen of op rotshellingen.

Met zijn uiterst goede ogen neemt hij zijn prooi waar die hij na een duik naar beneden met zijn enorme klauwen pakt. De steenarend behoort tot de dieren met het meeste zichtsvermogen, vanaf 2 kilometer hoogte kan hij nog een prooi opmerken.




Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Stel je vraag gerust op het het forum!

Wetenschappelijke naam:
Aquila chrysaetos
Verspreidingsgebied:
Noord-Amerika, Europa en Noord-AziŰ
Voedsel:
Konijnen, marmotten, eekhoorns, hoenders en reptielen
Lengte:
75 - 95 cm.
Spanwijdte:
2 - 2,3 m.
Gewicht:
3 - 6 kg.
Leeftijd:
15 - 20 jaar
Status:
Algemeen

Advertentie