Zeezoogdieren:
Beloega

Bron foto: www.ushuaia.com

De beloega heeft een witte huidskleur. Hij behoort tot de dolfijnen (tandwalvissen). Ze leven tussen de ijsschotsen van de Noordelijke poolzee.

Ze bereiken een lengte van 3 tot 5 meter en worden 800 tot 1400 kilo zwaar. De jongen wegen in verhouding minder: bij de geboorte zijn ze ongeveer 1,5 meter en wegen ze zo`n 80 kilo.

Ze kunnen ruim 300 meter diep duiken, ze kunnen echter niet te lang onder water blijven omdat ze net als dolfijnen regelmatig adem moeten halen boven water. Hier voor moeten ze gaten in het ijs opsporen. Dit doen ze op de zelfde manier als het opsporen van hun voedsel, kreeft, vis en inktvis. Ze doen dit met echolocatie, ze zenden geluiden uit en door middel van de echo kunnen ze een beeld krijgen van hun omgeving. Ze kunnen vele verschillende geluiden maken, van laag gebrom tot het bekende hoge gefluit.




Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Stel je vraag gerust op het het forum!

Wetenschappelijke naam:
Delphinapterus leucas
Verspreidingsgebied:
Polaire wateren van het noordelijk halfrond
Voedsel:
Inktvis, kreeftachtigen en vis
Lengte:
3 - 5 meter
Gewicht:
400 - 1500 kg
Status:
Kwetsbaar

Advertentie

 

 
Dolfijnen  
Grijze zeehond
Orka
Walrus
Walvissen  
Weddell-zeehond
Zadelrob
Zeekoe
Zeeolifant
 

Contact
Disclaimer
Copyright