Zeezoogdieren:
Orka

Bron foto: United States Federal Government

De zwaardwalvis, die ook bekend staat als orka, is de grootste van de familie van de dolfijnen. Hij leeft in de koudere zeeŽn en verblijft het liefst in kustwateren.

Dit krachtige gestroomlijnde dier wordt maximaal 9,5 meter lang. De rugvin alleen kan bij een mannetje al 2 meter hoog zijn. Bij de vrouwtjes is de rugvin kleiner.

Orka`s leven in groepen en jagen ook gezamenlijk. Ze hebben weliswaar geen vaste trekroutes, maar leggen bij het zoeken naar voedsel wel grote afstanden af.

Hun bek is voorzien van 40 tot 50 vlijmscherpe tanden en ze jagen opverschillende soorten vis en zeeleeuwen.

Om dieren te kunnen opsporen in troebel water, maken orka`s geluiden, die dienen als een soort echopeiling. De geluiden die orkaís maken verschillen sterk van de geluiden van de andere dolfijnen.




Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Stel je vraag gerust op het het forum!

Wetenschappelijke naam:
Orcinus orca
Verspreidingsgebied:
wereldwijd
Voedsel:
vrijwel alle grotere zeedieren, tot en met walvissen
Lengte:
7 - 10 meter
Gewicht:
2600 - 9000 kg
Leeftijd:
60 - 80 jaar
Status:
Van bescherming afhankelijk

Advertentie

 

 
Dolfijnen  
Grijze zeehond
Orka
Walrus
Walvissen  
Weddell-zeehond
Zadelrob
Zeekoe
Zeeolifant
 

Contact
Disclaimer
© Copyright