Zeezoogdieren:
weddellzeehond

Bron foto: www.hetonbekendecontinent.nl

De weddell-zeehond komt voor op en rond Antarctica. Hij kan 3 meter lang en wel 400 kg. zwaar worden. In verhouding tot het lichaam hebben ze een kleine kop met een korte snuit.

`s Winters graven ze zich in onder het ijs. Om te kunnen ademen maken ze met hun tanden gaten in het ijs. Het gevolg hiervan is dat de tanden snel afslijten en er gezwellen in het tandvlees ontstaan. Dit is de voornaamste reden waarom de weddell-zeehond maar 18 jaar oud wordt.

Tussen september en november baart het vrouwtje een jong van ongeveer 25 kg. De jongen worden pups genoemd. Ongeveer 10 dagen na de geboorte bereikt het jong al een gewicht van ruim 50 kilo. Na een maand kunnen de jongen al zwemmen.




Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Stel je vraag gerust op het het forum!

Wetenschappelijke naam:
Leptonychotes weddelli
Verspreidingsgebied:
kustwateren rondom Antarctica en de Antarctische eilanden
Voedsel:
Vis
Lengte:
Gemiddeld 2,5 - 2,6 meter
Gewicht:
Tot 400 kg
Leeftijd:
Tot 25 jaar
Status:
Algemeen

Advertentie

 

 
Dolfijnen  
Grijze zeehond
Orka
Walrus
Walvissen  
Weddell-zeehond
Zadelrob
Zeekoe
Zeeolifant
 

Contact
Disclaimer
Copyright